Orbea Orca AERO v centru pozornosti svetovnih medijev

"Vsaka podrobnost šteje."
To je slogan, ki ga je Orbea uporabila v zadnji izdaji Tour de France, ko so predstavili novega člana družine cestnih koles: Orca Aero.


Tukaj smo povzeli poudarke o tem, kaj so mediji govorili o najbolj aerodinamičnem modelu družine Orbea:



vir:   Ciclizmo a fondo

Ohlapnejše UCI pravilo nam je omogočilo, da izdelamo bolj aerodinamično kolo, pri čemer je eden od elementov, ki je bistven: Freeflow fork tehnologija, katero je takoj opazil Ciclismo A Fondo: "Samo z uporabo širših cevi na vilicah, je "Orca Aero" 8,4 sekunde hitrejša na 50 km od sedanje Orca OMR (s prihranki 27 vatov) ".

Za špansko revijo je rezultat "kolo, načrtovano za čim hitrejšo vožnjo, kjer aerodinamika prevladuje nad katerim koli drugim vidikom".


vir:   Velonews ZDA

''Eno od najvodljivejših koles, ki smo jih letos testirali''

Dan Cavallari pravi: ''Top model za etapne šprinte na velikih tekmovanjih! Super odzivno kolo, narejeno za hitrost in vodljivost. Mehkoba krmiljenja je čisti bonus.''


vir:   Cycling Tips Avstralija

James Huang: ''je neverjetno stabilen pri visokih hitrostih," in dodaja:" Združuje standardno dokazano geometrijo Orce z elegantno in sodobno obliko, ki vam pomaga učinkoviteje rezati zrak."


vir:   Velochannel Francija 

''Nova doba'' je naslov, ki ga je Velochannel izbral za opis svojega vtisa o Orci Aero, pri čemer je poudaril ''učinkovitost, togost, aerodinamiko, in program personalizacije MyO''.

Francoska spletna stran je opisala Orbeino aero kolo kot "strašno učinkovito" in "zver na cesti, s skrbno proučenim razmerjem med ceno in kakovostjo''.


vir:   Peloton ZDA 

"Orbea je izkoristila nova, sproščena tehnična pravila UCI, in so presegli razmerje cevi okvirja kolesa, ki je bil do sedaj določen na 3: 1".

Pozornost jemlje tudi bolj "odprta" sprednja vilica, ki zmanjšuje tlak zraka, ki teče med obročem in vilico, kar zmanjša upor (aerodinamično odpornost proti premikanju naprej) za 4 watt.
Peloton je preučil tudi sedežno oporo, "ki je namenjena zmanjšanju turbulence zraka, ne da bi pri tem žrtvovala absorbcijo vibracij."


vir:   Granfondo Nemčija 

Po prvi vožnji na novem cestnem kolesu Orca Aero, se je Robin Schmitt, direktor podjetja Granfondo, vprašal, ali je Orca Aero "hitrejša od hitrosti" in če so pojma, kot so "aerodinamika", "prilagoditev" povzdignili na višji nivo.

Granfondo poudarja tri značilnosti, za katere je Orbea namenila največ dela, da bi dosegli "tekmovalno kolo, ki je sposobno plezanja, šprintov in seveda spuščanja v aerodinamični legi."


vir:   Triatlon Magazine Španija 

Kaj je lahko še več, za tekmovalne kolesarje in sprinterje po poklicu?
Zaradi svoje aerodinamične zasnove je Orca Aero idealna izbira za triatlonce. Iz tega razloga je revija Triatlón opazila najnovejšo Orbeino kreacijo in poudarila slogan v svojem naslovu za predstavitev Orca Aero: "Vsaka podrobnost šteje".

"Triatlón" je opazil krajši zadnji del Orca Aero, kar omogoča uporabo ploščate cevi, "ki omogoča hitrejši zračni tok do držala za steklenice." Prav tako je revija triatlon izpostavila ravne stranice okvirja, ki "zmanjšujejo upor v sprednjem kolesa in ​​ponujajo boljšo aerodinamiko pri nižjih hitrostih."

…And there’s still more…. tehnologija Orca AERO



 


Iskanje

Iskanje

Power Meter Shimano Dura Ace FC-R9100-P: mpc 999,00€ zaloga 1 kos

Poglej ponudbo

sportR.si d.o.o.

Linhartova 42
1000 Ljubljana­ Slovenija

Delovni čas:
ponedeljek - petek: 10:00 - 19:00
sobota: 9:00-13:00
nedelja, prazniki: zaprto

Tel.: 05/993-9135