Korzika - s kolesom

26.5.2018 odhod

Čas dopustov. Kolo ima ponovno glavno vlogo.

Destinacija: Korzika.

Najlepši otok, najbolj.., (oh in sploh), jaz ne padam na te fore. Otok je, kakršen je. Je pa gorat. Sem prebral nekje. In sedaj tudi videl. Presneto je gorat !! Težka bo.

Od začetka:

Preko interneta kupljene karte za trajekt - rezervacija tja in nazaj:140€.

Odhod ob polnoči, vožnja z avtom iz CE do Livorna IT: 6h 20min.

Uro in pol moraš biti prej na pomolu, da se čekiraš. Rezervacija je dobrodošla, ker drugače lahko tudi ostaneš kakšen dan več na pomolu. Tako pravijo. Pa ni bilo tako. Ni bilo neke pretirane kolone. Vsi smo se vkrcali.., mislim, da kar na štiri trajekte !!!

Vožnja s trajektom: 4h in pol. Dolgčas.

"Pristanek" v mestu Bastija. Drugo največje mesto na otoku.

Hop v avto in proti prvemu kampu, oddaljenem cca 25km: L'esperanza.

Takoj ti je jasno, ko se zapelješ na glavno cesto, da s širokim avtom ne boš mirnih živcev. Ceste so ZELO ozke !! Sicer se kaj hitro navadiš, pa tud nepozoren postaneš kaj hitro. V gneči na cesti, si lahko tudi ob stransko ogledalo.

In kako vozijo !! Pravzaprav divjajo, na prvi pogled. Kaj kmalu pa ugotoviš, da obvladajo hitro vožnjo. Super. Takoj sem "padel not", in smo drveli tud 90kmh, kjer je bila omejitev 50. Vozi se hitro. In tako se tudi zavira. Hitro !! In hitro je bil tudi del garderobe na "šoferšajbi"! Madona !!

.., in kar naenkrat prigoda, ki me je šokirala: za nami, rešilni avto na nujni vožnji. Se umaknem, ostali pa ne !! ?? Kaj za vraga ?? Ja, reševalnemu vozilu na nujni vožnji, se vozniki na Korziki ne umaknejo. In ko se reveži v "rešilcu" nekako prebijajo med neodgovornimi vozniki, se le ti zapodijo v koloni za njim in izkoriščajo njegovo sireno. Bolano :-(

Ok, greva na pizzo, da se malo umirim.

Pa ja, ne bo šlo. Ali kuhinja ne dela (ura 14h !! ), ali pa imajo neke male zmazke od pic! Poraz! :-(

Nič, greva v kamp, bova sama skuhala.

Kamp, kot rečeno L'esperanza, ima skoraj štiri zvezdice. Skoraj. Če bi mu potalal samo dve, to tudi bilo samo "skoraj". V plus mu je, da ni gužve. Me ne čudi. Od plaže je dober kilometer, enako je oddaljen tudi do urejenosti. Stranišča so.., ali pa niso, voda v stranišču: kakor v katerem, tuši delajo ali pa ne, in za finiš, se mi je še ključavnica na vratih zataknila, da sem jo komaj "popravil".., z nogo !!  :-(

Aja, drag pa kamp res ni: 18€ za dve osebi + avto, na noč.

Plaža: prečudovita. Tako pravijo. Meni nič posebnega, že veliko smo videli takih: mivka, valovi., gužve pa zaenkrat ni. Ja, v redu je plaža. Ponudba na plaži..  je ni!

Toliko za prvi dan. Jutri greva raziskovati naprej.

Iskanje

Iskanje

Power Meter Shimano Dura Ace FC-R9100-P: mpc 999,00€ zaloga 1 kos

Poglej ponudbo

sportR.si d.o.o.

Linhartova 42
1000 Ljubljana­ Slovenija

Delovni čas:
ponedeljek - petek: 10:00 - 19:00
sobota: 9:00-13:00
nedelja, prazniki: zaprto

Tel.: 05/993-9135