Rise 2021

  • Redna cena:5.999,00 €
V košarico


Model:  RISE 2021 na uradni spletni strani: ORBEA.COM


''RISE BEYOND''
Stroj, narejen da podaljša vaše druženje na ''trejlih'' in da vas približa ''tistemu trenutku''.

RISE vam pokaže občutek, da manj "e" prinese več "kolesa". Ne glede na to, ali hrepenite po večjih razdaljah, dosežete bolj epske lokacije, izboljšujete učinkovitost ali povečujete pogostost svojih dogodivščin, vstanite (Rise) nad pričakovanji in odkrijte novi standard MTB.Informacija o ceni, zalogi, naročilu: INFO@SPORTR.SI
ali
GSM  069 707 888
Koncept Rider Synergy (RS)
Nova izkušnja vožnje, ki povečuje veselje do tradicionalne vožnje po poteh z neopazno pomočjo. Zdelo se vam bo da ste cilje dosegli brez pomoči motorja.

RS je nova filozofija - popolnoma integriran sistem, ki postane realnost, ko se moč, doseg, vmesnik in teža seštejejo v eno celoto.


ELEKTRIČNO KOLO NAREJENO SPECIFIČNO ZA POTREBE ''TRAIL '' KOLEARJENJA.

Minimalistično, integrirano in gladko, brez odebeljenega videza, da vas popelje ven iz povprečja in približa naravni vožnji po terenu.

RS KONCEPT - USTVARJENO SKUPAJ S SHIMANOM

Zamisel o ustvarjanju lastne baterije za Rise je bila zastrašujoča, vendar smo verjeli, da bo to edini način za uresničitev našega cilja popolnega sistema RS za trail kolo.
Že dolgo smo iskali najboljši način, da to dosežemo, zato smo, ko je Shimano razkril načrte za svoj novi motor EP8, hitro ugotovili, da nam je ta izjemna pogonska enota ponudila popolno platformo za gradnjo koncepta RS Power.

Naše sanje o "kolesar na prvem mestu", zelo odzivnem in super učinkovitem sistemu so postale resničnost
Orbea je v sodelovanju s podjetjem Shimano razvila hišno elektroniko in baterije, medtem ko je Shimano svoj EP8 motor konfiguriral tako, da popolnoma deluje z našo specifično vdelano programsko opremo RS.ODZIVNOST
Poraba moči je le tolikšna kolikor jo sami damo. Električni pas EP8 RS boste občutili kot da je živ, nežen in odziven, zrcalil bo vaš vnos in kadenco.

Hišna elektronika po meri, je nastavljena tako, da doseže največjo moč pri kadencah 75-95 vrt / min. Ni naključje, saj je to razpon, kjer izkušeni kolesarji proizvedejo največjo moč in učinkovitost. Na ta način optimiziramo človeško in kolesarsko interakcijo in izboljšamo občutek naravne vožnje.
Močneje kot pedalirate, več pomoči nudi Rise.

Maksimalna pomoč se ponudi, ko se tudi sami potrudite.

Pomoč je takojšna in zelo občutljiva na vaš doprinos.

To je neverjetno naraven občutek, ki vas spodbuja, da vrtite pedala.


PRILAGODITEV
Ker smo vsi različni kolesarji in imamo različne potrebe, ima Rise dva pred nastavljena profila RS Power.
MOBILNA APLIKACIJA SHIMANO E-TUBE
Oba profila lahko v nekaj sekundah natančno nastavite po svoji meri z mobilno aplikacijo Shimano E-tube.

PROFIL 1
Omogoča bolj nežen občutek podpore, kar povečuje doseg
in naravno izkušnjo vožnje.

PROFIL 2
Prilagojen je nekoliko večji pomoči pri parametrih RS Power.

RS DOSEG

Rise je namenjen dolgim vožnjam. 8 ur in več kot 4000 m plezanja v eko načinu.

Rise ima modularno baterijsko rešitev, ki zagotavlja do 612wh, ki združuje zelo lahko in kompaktno 360wh glavno baterijo, integrirano v spodnjo cev, s patentiranim podaljškom dosega 252Wh.


1,5X
Koncept RS omogoča odličen kolesarski dan, saj lažje kolo, manjša poraba energije in seveda pedalom-prijazna teža podaljšajo vzdržljivost baterije za več kot 1,5-krat.
To pomeni, da 360Wh RS baterija na Orbea Rise zagotavlja čas vožnje enak kot 540Wh baterija v običajnem eBikeu.


GLAVNA BATERIJA
Glavna baterija s težo 2,2 kg je ena izmed najlažjih in najtanjših na trgu.
Ta energetska banka, ki je nameščena v trdnem in zanesljivem ohišju, temelji na najnovejši celici 21700, ki zagotavlja višjo stopnjo polnjenja / praznjenja, kar se na koncu odraža tudi z daljšo življenjsko dobo baterije.
PODALJŠANJE VZDRŽLJIVOSTI
Naš RS Range Extender vam ponuja dodatnih 252Wh (70%) moči.Če dodamo RS Range Extender, dobimo čas vožnje primerljiv z baterijo 900 Wh na običajnem ebiku.


NOSILEC DODATNE BATERIJE
Nosilec za podaljšanje dosega je združljiv tudi s standardnimi plastenkami za vodo, tako da lahko optimizirate konfiguracijo akumulatorja / hidracije pri vsaki vožnji.


RS VMESNIK.

Eleganten in uporaben.
Eleganca preprosto ni za zanemarjati. Mnogi kolesarji ure in ure porabijo, da odstranijo odvečno težo, hrup ali vizuelno neskladnost s koles.


Pri tradicionalnem eKolesu so zasloni, senzorji,
dodatni kabli in veliki svetleči gumbi standardni in neizogibni.
Naš ključni vidik filozofije RS je izogib neurejenosti krmila kolesa.


STIKALO & EW-EN100
Vmesnik RS je eleganten, vendar mu ne manjka razširljivosti.
Najenostavnejša konfiguracija je sestavljena iz diskretnega vrtljivega stikala blizu leve zavorne ročice za nadzor nivoja pomoči in majhne vstavljene razvodne omarice z dvema drobnima LED-diodama, ki nudi informacije o načinu podpore in pametno oddaja brezžične podatke.


RS GARMIN IQ
Koristimo klasični GPS in kolesarske računalniške podatke. Razvili smo edinstveno orodje, ki prilagaja podatke Garmin IQ naši platformi RS ebike, tako da imamo v najljubšem kolesarskem računalniku ali pametni uri vse podatke, ki bi si jih želeli.
PODPORNA,  RAVEN POMOČI,  KADENCA,  DOSEG,  HITROST

SNEMANJE PODATKOV
Vse te zabeležene informacije o vožnji so shranjene v vmesniku Garmin IQ za nadaljnje preučevanje, izmenjavo s prijatelji ali le za referenčne mesece kasneje, da se ugotovi, koliko baterije je bilo porabljene v tej epski vožnji, ki jo želite ponoviti. Ne pričakujte, da bo to orodje delovalo na katerem koli drugem kolesu, saj bo to delovalo samo za srečne lastnike Orbea Rise.


EN GUMB IN ČISTE LINIJE
Gumb za vklop je postavljen na spodnji del podsedežne cevi in vse žice so notranje napeljane.
Enako je s polnilnim priključkom na strani sedežne cevi. Zaščiten je s trdnim pokrovom, zaščitenim pred vodo in umazanijo, ima vgrajeno funkcijo Clean Clip, ki tesno drži vtiče, ko uporabljate RS Range Extender.

RS TEŽA

Motor RS, baterija in elektronika so za polovico lažji od drugih eBike sistemov.

Teža Orbea Rise je lahko le 16,5 kg.
Lepota sistema RS je v tem, da sta navor in moč za pomoč na voljo v obsegu, v katerem je mogoče uporabiti običajne, visokokakovostne sestavne dele za kolesa.
Vožnja po zadnjem kolesu, hitre spremembe smeri in igrive značilnosti upravljanja običajno niso povezani z eBikes, vendar športni Rise vsebuje veliko "običajne vodljivosti" in rezultat je precej podoben najboljšim trail kolesom.
OMR OKVIR
Orbea Monocoque Race (OMR)  so vlakna visoke trdnosti, ki izboljšajo razmerje togosti in teže.
Oblikovanje kalupa z EPS-oblikami in PU vložki za glavo in spodnji nosilec ustavijo gubanje in neskladnosti v kritičnih območjih, kar omogoča manjšo porabo ogljika (karbona), hkrati pa ohranja trdnost.
VERIŽNIK E*THIRTEEN 32T
Brez potrebe po močnejšem / težjem verižniku, smo razvili ekskluzivno zlitino kovanega in CNC dodelanega 32T verižnika, ki ustreza 'zvezdi' EP8 RS. Še bolj pomembno kot teža, je popoln verižnik.
MAXXIS EXO + REKON MAXX TERRA
Z Maxxisom smo neposredno sodelovali pri ustvarjanju EXO + različice ene izmed naših najljubših pnevmatik Trail - Rekon 2.4 3C Maxx Terra EXO + je ekskluzivna samo na kolesih Orbea.

TRAIL GEOMETRIJA.
Rise je zmožen obvladovati najrazličnejše terene brez velikih kompromisov v katerem koli vidiku zmogljivosti.
Rise vladuje v maraton enduro teritoriji in na področju ožjih  gum kot so pri XC kolesih, torej v območju, kjer se vsakodnevno vozi večina uporabnikov gorskih koles.


TRAIL NARAVNANO VZMETENJE
Podpora, ki jo zagotavlja progresivna hitrost, skupaj z značilnostmi proti počepu glavne postavitve vrtišča pomeni, da je Rise učinkovit pedaler, ki ne bo porabljal vaše energije pri pritisku na pedala.
Visoka začetna stopnja vzvoda daje mehak in aktiven občutek v kombinaciji s čudovitim oprijemom. Progresivna krivulja nadzoruje kolo v situacijah z izkoriščenim polnim hodom vzmetenja - neizogibni veliki udarci, ki se pojavijo v vožnji zahtevnejšega kolesarja.


LAŽJE IN ENOSTAVNEJŠE
Prihrani težo zapletenih nihajk ter dodatnih vrtljivih osi in strojne opreme.

HITRO ODSTRANLJIV NOSILEC MENJALNIKA
Omogoča ročno zamenjavo nosilca menjalnika v nekaj sekundah.

TRDNOST
Premik vrtišča na zadnjo os in uporaba zadnje osi na navoj ustvarjata zelo
trdno nihajko.Informacija o ceni, zalogi, naročilu: INFO@SPORTR.SI
ali
GSM  069 707 888Iskanje

Iskanje

Servis koles

Poglej ponudbo

sportR.si d.o.o.

Linhartova 42
1000 Ljubljana­ Slovenija

DELOVNI ČAS - SERVIS:
PONEDELJEK - PETEK
OD 10h – 16h


TRGOVINA - ZAPRTO z odlokom vlade do nadaljnega

sobota: zaprto
nedelja, prazniki: zaprto

GSM: 069 707 888