Zakaj to kolo?

Šest Rallonovih lastnikov se pogovarja o tem, kako so personalizirali svoje kolo in kaj jih je prepričalo v nakup kolesa.

Najprej pa še nekaj o Orbea Rallon R5:
Lansiran leta 2017, je R5 peta generacija Rallona, ki je zaznamoval popolno odstopanje od prejšnjih različic. Z značilnim asimetričnim dizajnom, ki amortizer postavlja na eno stran zgornje cevi, se Rallon R5, ki je samo v izvedbi iz ogljikovih vlaken, se ponuja na 29-palčnih platiščih in športnih 150 mm zadnjega hoda. Kot vilice se nahaja na enduro prijaznih 65 stopinjah, medtem ko kot 75,5 sedežnega cevi zagotavlja, da vožnja v hrib ni pretežka naloga. Kaj pravzaprav ločuje firmo Orbea je program "MyO", ki strankam omogoča, da prilagodijo ne samo sestavne dele, ampak tudi barve okvirjev.

Lastnik: Bily Sutherland Rallon

Starost: 31 let
Kje živiš? Inverness, Škotska.
Najljubša lokalna pot za vožnjo? Mast, Inverness.
Zakaj si izbral Orbea Rallon? Mislim, da je zaradi prilagojenega programa in geometrije, ki ustreza načinu moje vožnje.
Je to Orbea Rallon tvoje edino kolo? Da, in to je tudi kolo, s katerim tekmuje moja ekipa, jaz pa ga uporabljam čez vso leto.
Katero kolo je zamenjalo to kolo? Katero kolo ste imeli pred tem? Santa Cruz Nomad MK3.
Ali ste uporabili barvno možnost barve Orbea? Če je tako, kakšna je bila vaša navdih za izbrane barve? Trgovina, za katero tekmujem, uporablja kolesa v oranžno in črno barvi, ki jo vidite tukaj, izgleda odlično!
Ali ste se odločili za ponujeno opcijo ali pa ste prilagodili opremo? To je bil običaj da nadgrajujemo z FOX 36 Factory in Float X2.
Kaj vas na kolesu najbolj prepriča? To, da ga je zelo enostavno voziti in da zelo dobro pleza kljub svojemu namenu. Resnično je odličen za vse.
Kaj bi spremenili? Želel bi znižati težo kolesa, vendar mislim, da bi bila vzdržljivost kolesa lahko ogrožena, če to storim!
Kako dolgo boste lastnik? Še eno sezono.
Če bi zdaj izbirali še eno novo kolo (kakršnokoli vrsto), kaj bi izbrali? Vzel bi 247.5'', kar tako, za zabavo!


Lastnik-vzdevek: FruitSnackZach Rallon

Starost: 32 let
Kje živiš? Salt Lake City, UT, ZDA in svetovni popotnik
Najljubša lokalna pot za vožnjo? Black Forest, Park City.
Zakaj si izbral Orbea Rallon? To je bila lahka izbira. Zaradi stabilne geometrije, ki pa ni izgubila igrivosti. S 65-65.5 kotom vzmetenja, bolj strmim kotom sedenja, lahko to kolo postane silovito za spuste, a se kljub temu na poti navzgor obnaša kot gorska koza. Prav tako ne boli, ker je pod mano malo več kot 13kg z vsemi temi igračkami. Razen geometrije, me je prepričala kakovosti Orbe, ki je znana, z zanesljivimi ogljikovimi vlakni in storitvami za stranke. Treba je opozoriti, da sem na Rallonu eno leto, po moji želji izbrano barvo in Fox nadgradnjo.
Je to Orbea Rallon tvoje edino kolo? Imam veliko koles, toda to je trenutno edino moje gorsko kolo. Ko sem dobil Orbeo, sem prodal ostala tri gorska kolesa; Izkazalo se je, da so samo jemali prostor ker sem bil zadovoljen samo z mojo Orbeo; vse v enem za moj stil vožnje v teh dneh.
Katero kolo je zamenjalo to kolo? Katero kolo ste imeli pred tem? To kolo je zamenjalo še tri: Scott Scale in Spark nista več z mano.
Ali ste uporabili barvno možnost barve Orbea? Če je tako, kakšna je bila vaša navdih za izbrane barve? Šel sem v svoje barve, to je bila preprosta izbira; stane enako kot kolesa v barvi iz zaloge. Seveda lahko traja malo dlje, toda naročil sem ga v zimskem času in prejel pred začetkom sezone. Barvni kombo je navdihnil vsak, ki je sodeloval v mojem glasovanju »Battle for Colours« na socialnih medijih. Po zmanjšanju na šest barvnih možnosti smo pred kronanjem končnega zmagovalca zmanjšali na tri možnosti. Zmagovalec je bil Jade Green in Purple, kakovost izdelave pa je bila popolna.
Ali ste se odločili za ponujeno opcijo ali pa ste prilagodili opremo? Začel sem z osnovnim iz ponujenega, vendar sem se vrgel v nekaj nadgradenj. Začela je kot M-Team z naslednjimi nadgradnjami: Fox Float X2 (novejša različica za 2019), SRAM Code RSC in 175mm potopno sedežno oporo.
Kaj vas na kolesu najbolj prepriča? Nasmeh, ki se mi nariše na obrazu! Ne morem pomagati, ampak sem navdušen, ko se vozim s svojim kolesom, kar sanjam, kako se skupaj igrava v umazaniji. Če nekateri od vas razmišljanje, da so taki fantje preveč obsedeni s svojim kolesom, imate prav. Rallon je 160 / 150mm, pod 13.6 kg, kolo, ki ne bo imelo omejitev na poteh, ki jih želite voziti, to mi je všeč pri tem kolesu. To kolo me bo popeljalo na številne pustolovščine. Tudi ko pišem ta članek, gledam skozi okno svojega stanovanja v Butanu in načrtujem popoldansko vožnjo. Ni drugega kolesa, ki bi ga raje imel z mano, ko bom raziskoval, kaj lahko ponudi Butan, strme vzpone ali spuste, skalnata ali gladka proga, celodnevne dogodivščine ali kroge.
Kaj bi spremenili? Nekaj od tega, kar bom povedal, je že v veljavi, na modelih 2019. Prvič, ni več 10mm povišanega krmila, 2.5 agressor platišča bodo tudi zadaj. RockShox potopna??? Fox je dal na trg svojo novo 175mm potopno, sem pa slišal, da potopna sedežna opora od Crankbrothers dobro deluje.
Kako dolgo boste lastnik? To kolo bom imel 1-2 leti. Se bom pa držal blagovne znamke, saj so v pripravi nekatere zanimive stvari (ne smem več povedati).
Če bi zdaj izbirali še eno novo kolo (kakršnokoli vrsto), kaj bi izbrali? Želim si novi Orbea OIZ za Park City. Čeprav mi je vseeno, četudi bi vozil Rallona več kot 100Km, bi OIZ naredil vožnjo bolj zabavno z možnostjo 130/120mm hoda. Tudi E-Bike Rallon bi bil zabaven. Ne, ne obstaja, samo razmišljam v tej smeri. V Wasatchu imamo veliko grobih strmih moto poti, E-Rallon pa bi odprl veliko poti, ki sedaj niso primerna za kolesa.


Lastnik-vzdevek: aBrandRedSox Rallon

Starost: 30 let
Kje živiš? San Diego, California, ZDA.
Najljubša lokalna pot za vožnjo? Palm Canyon Epic.
Zakaj si izbral Orbea Rallon? To je edinstvena znamka kolesa in značilnosti okvirja so prav tako edinstvene. Kakovost vožnje med pedaliranjem navzgor in spuščanjem je izredno dobro uravnotežena in odlična na obeh straneh - gor in dol. Sem omenil doživljenjsko garancijo?
Je to Orbea Rallon tvoje edino kolo? Ne, imam tudi Specialized Stumpjumper iz leta 1993 ki mi je všeč za daljše vožnje. Je enako edinstven kot Rallon! Stumpy je pred kratkim oživel, potem ko je več kot 15 let visel v garaži mojega očeta.
Katero kolo je zamenjalo to kolo? Katero kolo ste imeli pred tem? Zamenjal je 2017 Orbea Occam TR, ki sem ga zgradil za trenutno aktualno kategorijo: "agresiven XC / lahka pot". Široko krmilo, FOX 34 nastavljene na 120 (za večjo togost), 30mm karbonski obroči in 2.35 ”pnevmatike.
Ali ste uporabili barvno možnost barve Orbea? Če je tako, kakšna je bila vaša navdih za izbrane barve? Da, program MyO je za enako ceno kot barva iz zaloge, zakaj ne? Potrebno je samo malo več časa… toda ko si prizadevate, da bi ustvarili edinstven izdelek ... ni bilo potrebno veliko razmišljati. Hotel sem zgraditi nekaj čim manj barvno… To sem imenoval Project #absoluteBLACKMonokrom na Instagramu. Z novim XTR-jem kot sivo-črnim in novim eeWingsom iz CaneCreck-a, ki je titanov, sem si želel nekaj, kar bi se dobro ujemalo in izstopalo zaradi nevsiljive barve, ne da bi bila pravzaprav izničena »stealth« konstrukcija.
Ali ste se odločili za ponujeno opcijo ali pa ste prilagodili opremo? Začelo se je kot M-Team iz zaloge, nato pa sem začel sestavljati. Najprej vzmetenje. Preostali deli so na voljo z izjemo prototipa podjetja White Industries CLD + freehub. Shimano XTR 12 uporablja novo MicroSpline freehub, za katero je izdalo le nekaj podjetij. Imel sem srečo, da sem imel dobre odnose z njimi, da bi se to zgodilo, in da so ROLEKS vozlišč… vedeli boste, kaj mislim, ko vidite ali imate svoj set! BERD Polylight napere so UNIQUE, saj so v osnovi strune z vrsto znanosti, ki jih vržejo v navezavo, in v kombinaciji s prilagojenimi obroči Enve M730 29… izstopajo bele napere..
Kaj vas na kolesu najbolj prepriča? Gonilka z verižniki in posebna izdaja absoluteBLACK veriga. CaneCreek eeWings je za večino top of the top… vendar v trajnosti in vzdržljivosti pri taki teži ne bodo nikoli presegli.
Kaj bi spremenili? Nisem zelo zadovoljen s potopno sedežno oporo Crankbrothers Highline… deluje, vendar je zelo počasna. Torej delamo sedaj na BikeYoke, pa da vidimo kakšni bodo odzivi.
Kako dolgo boste lastnik? Običajno menjavam kolesa na 16-24 mesecev, toda ta je izven tega sveta ... Od tega se bom težko ločil. Kolesa v tej kategoriji postajajo sposobna premagovati vse bolj različne vrste terena ... ohranjajo svojo vrednost in uporabnost veliko bolj kot kolesa, ki so specifično opredeljena samo za eno skrajnost (Full XC-trail-AM-Enduro-DH).
Če bi zdaj izbirali še eno novo kolo (kakršnokoli vrsto), kaj bi izbrali? Sestavljam titanovega trdaka… verjetno 130mm vilice in zmerno široke platišča (nekaj podobnega Enve M630). Mislim, da je to en trikj poni hardtail, ki še vedno omogoča, da naredite  neumne vzdržljivostne vožnje (zabave), kot so 24 ur v starem Pueblu v Tucsonu, Arizona ali pa se odpravite na tehnično in hitro vožnjo!

Lastnik - vzdevek: FujiAuYeung

Kje živiš? Hong Kong.
Najljubša lokalna pot za vožnjo? No ... nezakonite poti so najljubše.
Zakaj si izbral Orbea Rallon? Že prvi pogled me je pritegnil. Iskal sem 29-palčno enduro kolo za enduro in DH dirke. Moja Orbea z barvo po meri je popolna zame.
Je to Orbea Rallon tvoje edino kolo? Ne, imam nekaj cestnih koles za trening, 26 ”DH, kolo za skakanje v umazanijo in 2 kolesa Focus XC.
Katero kolo je zamenjalo to kolo? Katero kolo ste imeli pred tem? Zamenjal je moje Nomad 3 27.5 ”enduro kolo. Orbea je hitrejša, stabilnejša in enako igrivo kot Nomad. Ugotovil sem, da ne znam voziti starega kolesa - premajhen.
Ali ste uporabili barvno možnost barve Orbea? Če je tako, kakšna je bila vaša navdih za izbrane barve? Seveda. Z mojimi barvami je kolo bolj transparentno na stezah. Modra in rdeča barva me spominjata na našo britansko zastavo.
Ali ste se odločili za ponujeno opcijo ali pa ste prilagodili opremo? Zamenjal sem pogonsko enoto iz SRAM-a v Shimano M8000 in dodal Cushcore na svoja kolesa. To je to
Kaj vas na kolesu najbolj prepriča? Okvir zagotovo. Vendar moram reči, da je tudi vzmetenje odlična. Na njem nisem spremenil nobene nastavitve, le malo prilagoditev vilice in je primerno za vožnjo! Zelo stabilno.
Kaj bi spremenili? Bolje bi bilo z daljšim ''reach'' in krajšo podsedežno cevjo. Sem 170 cm visok, potrebujem že L velikost.
Kako dolgo boste lastnik? Mogoče ene 3 leta? Potem preverim, kaj je novega
Če bi zdaj izbirali še eno novo kolo (kakršnokoli vrsto), kaj bi izbrali? Izbral bi še Orbea Oiz XC. Zaradi dobrega videza, dolgega ''rech'' in kratek ''chainstay''. Je tudi super lahek!


Lastnik - vzdevek: Tuckerjt07

Starost: 29 let
Kje živiš? IBentonville, AR, ZDA.
Najljubša lokalna pot za vožnjo? Deliverance, Great Passion Play, Eureka Springs, AR.
Zakaj si izbral Orbea Rallon? Sem na koncu lestvice po višini: 189cm “, tako da je kot cevi in druge geometrijske številke izgledal privlačno. Ko sem enkrat dobil priložnost za demo vožnjo, nisem več odlašal. Kolo sem naročil "nevarno hitro". Na ravninah in zavojih je bila hitrost vožnje veliko večja kot s starim kolesom.  Možnost personalizacije kolesa je bil prav tako velik plus.
Je to Orbea Rallon tvoje edino kolo? Ne, imam še nekaj drugih koles. Imam Kona Big Kahuna hardtail, Cryptkeeper in trenutno kupujem še 'gravel' kolo.
Katero kolo je zamenjalo to kolo? Katero kolo ste imeli pred tem? Santa Cruz Hightower LT.
Ali ste uporabili barvno možnost barve Orbea? Če je tako, kakšna je bila vaša navdih za izbrane barve? Ja, sem. Videl sem temno kovinsko modro v moji lokalni trgovini Mojo Cycling in se zaljubil v to barvo. TNato sem sestavil svojo barvno shemo v 'MyO'.
Ali ste se odločili za ponujeno opcijo ali pa ste prilagodili opremo? Popolnoma po svoji željah, edina nespremenjena oprema na kolesu je krmilni ležaj.
Kaj vas na kolesu najbolj prepriča? Način vožnje. Lahek, kot da so snežne sani in neverjetno igriv.
Kaj bi spremenili? Dodal bi še nekaj milimetrov. Mislim, da bi bil 'reach' okoli 500mm - 510mm ta prava zadeva.
Kako dolgo boste lastnik? Dokler ne naredijo nov model. Vozil sem večino njegovih neposrednih konkurentov in Rallon je zame še vedno najboljši.
Če bi zdaj izbirali še eno novo kolo (kakršnokoli vrsto), kaj bi izbrali? IntenseSniper Trail. Treniram NICA, zato potrebujem nekaj, da sledim otrokom na njihovih XC dirkalnikih.


Lastnik-vzdevek: JMHV

Starost: 48 let
Kje živiš? Park City, UT, ZDA.
Najljubša lokalna pot za vožnjo? DV, TG, Wasatch Crest.
Zakaj si izbral Orbea Rallon? Delam za Orbeo, in bi lahko rekli, da me je Rallon izbral! Resno, takoj sem se počutil 'kot doma', ko sem prvič sedel nanj. Pri svojem delu preizkusim veliko koles, tako da vem, da obstaja veliko resnično sposobnih in zabavnih koles (velik plus mojemu drugemu najljubšemu podjetju za kolesa - Transition!), Vendar mislim, da smo ga premagali.
Je to Orbea Rallon tvoje edino kolo? Včasih sem imel samo Rallona. Občudujem Rallona, vendar je večina poti, kjer živim, zelo zabavna na lahkem, XC kolesu. Cel dan lahko pedaliram Rallon na trejlih, ampak zakaj?
Katero kolo je zamenjalo to kolo? Katero kolo ste imeli pred tem? R4 Rallon - 27 "obroči, popolnoma drugačen od tega R5.
Ali ste uporabili barvno možnost barve Orbea? Če je tako, kakšna je bila vaša navdih za izbrane barve? Vsekakor! Kje bi drugače dobili tako smešno Banana Yellow! Navdih za barvo sta dala Canyon Senders in Troy Brosnan, iz sezone 2017, mislim?
Ali ste se odločili za ponujeno opcijo ali pa ste prilagodili opremo? Začel sem z M-LTD in nadgradil z ENVE obroči in ROTOR  gonilko in verižnikom.
Kaj vas na kolesu najbolj prepriča? Občutek v vožnji. Počutim se neverjetno osredotočenega na vožnjo,  vzmetenje je nastavljeno ravno prav zame v tem trenutku, zelo dobro uravnoteženo, zaradi vsega tega sem še boljši 'rajder'!
Kaj bi spremenili? Podaljšal bi 'reach' za 5 - 10mm. Sem med velikostjo L in XL. XL se mi zdi prevelik zame. Imam občutek, kot da moram bunnyHop začeti delati dve minuti pred oviro :-)
Kako dolgo boste lastnik? Definitivno še naslednji dve leti ali pa celo dlje! Vedno se ukvarjamo s svežimi posodobitvami, vendar ni ničesar, kar bi to kolo naredilo manj pomembno - prelepo je, da bi potreboval radikalne spremembe.
Če bi zdaj izbirali še eno novo kolo (kakršnokoli vrsto), kaj bi izbrali? Transition Sentinel Carbon.


NUJNI SERVIS in SARS-CoV-2

ponedeljek, 06. april 2020

VRNILI SE BOMO ŠE MOČNEJŠI

ponedeljek, 30. marec 2020

#OstaniDoma - #StayHome

ponedeljek, 16. marec 2020

RAZPIS: prijava na PinkBike Akademijo

četrtek, 12. marec 2020

Iskanje

Iskanje

Power Meter Shimano Dura Ace FC-R9100-P: mpc 999,00€ zaloga 1 kos

Poglej ponudbo

sportR.si d.o.o.

Linhartova 42
1000 Ljubljana­ Slovenija

Delovni čas:
ponedeljek - petek: 10:00 - 19:00
sobota: 9:00-13:00
nedelja, prazniki: zaprto

Tel.: 05/993-9135