Orbea Occam Review - 2020 Bible of Bike Tests

.., nisem razumel, dokler nisem sedel nanj, ker.., gledam številke, gledam v specifikacije in sem zmeden, vendar ne.., je nekaj na tem, je res odziven na pedaliranje, res je odziven za krmiljenje in pod pod obremenitvijo, kar pomeni, da je pod nogami resnično lahkoten.

.., toda če se ustavimo na tej točki, ne razlikuje se toliko od Hightower (Santa Cruz), katerega imamo v isti kategoriji, vendar se mi zdi Occam bolj ''All Mountain'' kolo!

.., ta Occam, ta hiter občutek in ta resnična vsestranskost, da, mislim, da je najboljše 140mm trail kolo za vzpone kar sem jih vozil.

.., edino kolo s katerim sem šel v klanec hitreje je bil Top Fuel, ki pa je v bistvu cross country in ne trail kolo, ter tehta skoraj tri kilograme manj !

.., vzpenja se resnično dobro, vzmetenje je zelo prefinjeno in aktivno ter daje ravno dovolj informacij o dogajanju kaj počneš in ni nek buldožer kot bi pričakoval od kolesa s takšnim vzmetenjem in resnično mi je všeč kako deluje!

.., in zelo dobro za možnost izbire različnih vzmetenj. Normalno bi izbral vilico širine 34 v tem segmentu koles, na Trail-ih se vozi 34tka vendar.., Fox 36: I liked it !

.., meni osebno, kar dela to kolo bolj ''trail bajk'' poleg plezalnih sposobnosti, je to, da na spustu deluje zelo zanesljivo, če pogledamo številke ki opisujejo geometrijo, in rezultat tega je da gre skozi zavoje kot po tračnicah.., v zavoju že z lahkoto loviš naslednjega.

.., kolesa tako dobro držijo linijo, kolo gre kamor ga usmeriš in kakor ga usmeriš..,

Pohval je toliko, da je najbolje, da si sami vzamete čas in ogledate video zapis. Da je kolo zelo dobro, smo vedeli že mi sami. Da bodo pa pri Bike Magazin o novem Orbea Occam govorili v takih superlativih, pa nismo pričakovali. Morda še sami včasih premalo cenimo, kakšne produkte nam nudi Orbea. Morda bomo morali bolj jasno stopiti zase in Vam svetovati: KUPITE SI NAJBOLJŠE ZASE !

Če kupujete novo kolo in se še vedno odločate, ste sedaj na končni postaji - potrebno bo iztopiti in naročiti kolo.
Ko vi tehtate - mi vozimo. Pridružite se: Orbea Slovenija


Zaloga 2021 Rallon in Occam

sobota, 31. oktober 2020

ELEKTRIČNO GORSKO KOLO ORBEA RISE 2021

nedelja, 25. oktober 2020

NOVO CESTNO E-KOLO ORBEA GAIN 2021

torek, 13. oktober 2020

NOVA ORBEA ORCA

ponedeljek, 27. julij 2020

Iskanje

Iskanje

Servis koles

Poglej ponudbo

sportR.si d.o.o.

Linhartova 42
1000 Ljubljana­ Slovenija

DELOVNI ČAS

SERVIS:   PONEDELJEK-PETEK
OD 10h – 16h

TRGOVINA: ZAPRTO Z ODLOKOM VLADE R.S. DO NADALJNJEGA

sobota: zaprto
nedelja, prazniki: zaprto

GSM: 069 707 888