top of page

CIPOLLINI DOLOMIA

ODKRIJTE DOLOMITE V VSAKI PODROBNOSTI

DOLOMIA predstavlja najlažji okvir v seriji MCipollini: 780 g za velikost M. Zmogljivost je dodatno izboljšana s 3K tkanino, ki zagotavlja najboljše razmerje med togostjo in težo, ki ga je mogoče doseči na okvirjih iz ogljikovih vlaken. Notranja napeljava kablov, zagotavlja maksimalno integracijo za hidravlične in elektronske kable. Splošna lahkost je dosežena zahvaljujoč sestavi z lažjimi komponentami, v mejah, ki jih dovoljuje UCI.

TCM, OKVIR GENIJA

MCipollinijev monokok okvir TCM odpravlja številne slabosti drugih monokok okvirjev na trgu, ki so pogosto izdelani s pritrditvijo zadnjega trikotnika na sprednji del okvirja z uporabo lepila. Zaradi te obdelave je struktura okvirja dolgoročneje bolj nagnjena k poslabšanju, kar ima za posledico zmanjšanje učinkovitosti. TCM-jeva monokok struktura pa bolj enakomerno in z manj udarcev absorbira pritiske okvirja, kar spodbuja vzdržljivost skozi leta. Zato je okvir MCipollini The Frame of a Genius.

KAKO SE IZDELA OKVIR TCM

Okvir TCM, ustvarjen iz enega samega kalupa, zahvaljujoč dolgemu in zapletenemu postopku strojne obdelave. Karbonski elementi so nameščeni in razporejeni v plasti znotraj aluminijastega kalupa, da se doseže največji rezultat. To pomeni, da postopek laminiranja proizvede en kos, ki ni podvržen nobeni nadaljnji strukturni obdelavi ali poznejšemu žganju, ki bi lahko spremenil strukturo okvirja.

POPOLNA VLAKNA

Izbira vlaken, uporabljenih pri laminaciji, njihovo certificiranje in tehnologija izdelave daje okvirjem MCipollini edinstvene mehanske lastnosti. Materiali, uporabljeni v procesu izdelave, so predhodno impregnirani z epoksidnimi matričnimi smolami in podvrženi zaporednim pregledom, da se zagotovi, da je vsebnost smole enakomerna na vseh delih.

POIŠČI SVOJEGA

Izdelki, ki bi vas lahko še zanimali

bottom of page