top of page

KAKŠNO BI BILO POPOLNO E-GORSKO KOLO?

best-emtb.jpg

Verjamemo, da se morajo e-kolesa voziti kot vsa druga kolesa. To pomeni, da bi se morali počutiti naravno in zabavno, povezovati vas z vožnjo in osvobajati vsega drugega na način, kot lahko samo kolo. Električno kolo bi moralo biti zbirka visoko zmogljivih rešitev, ki delujejo skupaj, vendar zbledijo v ozadju takoj, ko začnete voziti, tako da se lahko osredotočite na to, kako zabavno se imate.

rise_orbea_sportr-gorsko-kolo-Best-in-test-wild-2.jpg

SLEDI SVOJI SLEDI


Pri Orbei imamo zelo jasno vizijo za naša električna kolesa, ne glede na to, v katero kategorijo spadajo. Učinkovitost je najpomembnejša. E-kolesa morajo biti živa in naravna, in ne otopela. Preprostost. Če so vse rešitve preproste, to pomeni manjšo težo, večjo zanesljivost in lepši videz kolesa. Če si prizadevamo za pametne rešitve in ne sledimo vedno čredi, lahko izboljšamo doseg in zmogljivost ter ponudimo lažja kolesa z boljšim upravljanjem.

lightweight-fullpower.jpg

LAHKOTNOST ALI POLNA MOČ
Ko so se e-kolesa izpopolnjevala in tehnologija razvijala, je postalo jasno, da obstaja potreba po različnih rešitvah za izpolnjevanje različnih potreb voznikov.

Nekateri kolesarji so želeli lažja električna kolesa z manj pomoči, medtem ko so drugi želeli največjo možno pomoč. Lahka električna kolesa običajno ponujajo najbolj okretno upravljanje, medtem, ko so električna kolesa s polno močjo običajno bolj zmogljiva pri spustu.

Rise je naše lahko e-kolo, trail stroj z velikim dosegom in naravnim poganjanjem pedal. Naše polnozmogljivo električno kolo je Wild, enduro pošast, pripravljena ukrotiti najbolj divje poti.

rise-o-wild.jpg

JASNA VIZIJA


Kako smo razvili ta električna kolesa? Ni treba posebej poudarjati, da je to vključevalo ure načrtovanja in inženiringa. OOlabs je bil ključen za izdelavo prototipov in konceptov testiranja. Vožnja povsod je bila zelo jasna vizija o tem, kaj želimo doseči.

12_Why-not-configure-your-dream-bike-1536x807.jpg

TE IDEJE O ZMOGLJIVOSTI, ENOSTAVNOSTI IN PAMETNIH REŠITVAH SO TO, KAR NAS VODI. ODKLANJAMO KOMPROMISE TEH TOČK, ČETUDI TO POMENI, DA GREMO V NASPROTNO SMER KOT OSTALI TRG. AMPAK TO NAS RAZLIKUJE OD DRUGIH.

wild-blog-process-1.jpg

WILD – “NAJBOLJŠI NA TESTU”


Naš cilj je izdelati popolna kolesa za kolesarje, ki delijo našo strast do kolesarjenja, in vedno je prijetno, ko osvojimo nagrade v industriji. Eden najbolj cenjenih primerjalnih testov e-koles je letni test E-Mountainbike, kjer so primerjali 30 najboljših e-koles leta.

E-MTB_Badges_2023_BiT-500-sportr-orbea.jpg

E-MOUNTAINBIKE NAS JE ŽE OBISKAL V BASKIJI, DA BI BILI MED PRVIMI, KI JE PREIZKUSIL WILD-A, IN OČITNO JE UŽIVAL V KOLESU, IN TAKO NAS JE POVABIL NA NJIHOVO LETNO TEKMOVANJE NAJBOLJŠEGA E-KOLESA. V TEM TEKMOVANJU JE WILD OSVOJIL NAGRADO »NAJBOLJŠI NA PREIZKUSU«.

E-Mountainbike je bilo všeč Wildovo, "dobrodušno, intuitivno upravljanje", saj so zapisali, da je "kolo, ki vzbuja največ zaupanja v celotnem testnem poligonu". Wild dolguje velik del te vodljivosti kombinaciji majhne teže in togosti okvirja, ki jo ustvarja naš dizajn SBS, in super je, da naše delo priznavajo nekateri najzahtevnejši testni vozniki. E-Mountainbike je to odlično povzel:

 

“WILD USPEŠNO ZDRUŽUJE DOMNEVNA NASPROTJA, ZDRUŽUJE ZBRANOST IN AGILNOST KOT NOBENO DRUGO KOLO NA TEM TESTU.”

wild_orbea_sportr-gorsko-kolo-Best-in-test.jpg

Morda najboljši odraz našega prepričanja, da smo vsi edinstveni, je naš program MyO, ki kolesarjem omogoča izbiro komponent in celo izbiro barv. E-Mountainbike je bil navdušen nad možnostjo konfiguracije vašega kolesa za vaše potrebe, pri čemer je izjavil, da:

“MYO KONFIGURATOR OMOGOČA NEŠTETO MOŽNOSTI PRILAGODITVE, TAKO GLEDE VIDEZA KOT SPECIFIKACIJ IN VAM OMOGOČA, DA ENOSTAVNO PRIDETE DO VAŠEGA SANJSKEGA KOLESA.”

Posebej so omenili možnost izbire različnih velikosti baterij in spreminjanja velikosti potopne sedežne opore, pri čemer so preprosto vzkliknili "super!"

Orbea_Wild_M_LTD_2023_best_EMTB_MAG.jpg

“WILD USTREZA NAJŠIRŠEMU NABORU KOLESARJEV IN ZATO ZAGOTAVLJA ZASLUŽENO ZMAGO V NAŠEM SKUPINSKEM PREIZKUSU “EMTB OF 2023”!


Hvala E-Mountainbike, iskreno cenimo to nagrado in še naprej si bomo vsak dan prizadevali za razvoj rešitev, ki bodo navdušile najzahtevnejše kolesarje po vsem svetu.

RISE – “NAJBOLJŠI NAKUP”


Enduro Mag je ena najbolj uglednih in zahtevnih gorsko kolesarskih revij, ko gre za testiranje izdelkov. Čeprav se osredotočajo predvsem na močna kolesa, jim bližina lahkih električnih koles pomeni, da so tudi v njihovem radarju in jih smatrajo za pomembne za svoje bralce.

 

Všeč jim je bila prejšnja različica našega Rise in prelomnost njegove filozofije, zato smo jim z veseljem dovolili preizkusiti najnovejše kolo z novo zasnovo okvirja, novim motorjem, več možnostmi baterije in dodanimi integracijami.

END_Badges_2023_BB-500.jpg

V TEJ PRIMERJAVI SO TEMELJITO PREIZKUSILI OSEM NAJBOLJ ZANIMIVIH EBIKELOV TRENUTNO NA TRGU, VKLJUČNO Z NAŠIM RISE. NOVI, IZBOLJŠANI RISE JIM JE OČITNO VŠEČ SAJ SO MU PODELILI ZAŽELJENO NAGRADO »NAJBOLJŠI NAKUP«. JE NAJBOLJŠE RAVNOTEŽJE ZMOGLJIVOSTI IN CENE. RISE SO OPISALI KOT »POPOLN KOMPROMIS MED LAHKIMI IN ZAJETNIMI EMTBJI«.

rise_orbea_sportr-gorsko-kolo-Best-in-test.jpg

Osrednji koncept za Rise je Rider Synergy, kjer naš prilagojeni motor Shimano ponuja zmogljivo, naravno pomoč ter približno 50 % večji doseg kot druga električna kolesa. To je zahtevalo veliko dela, da smo ga razvili s Shimanom, zato je bilo vznemirljivo videti, da Enduro Mag priznava naša prizadevanja in navaja, da:

"RISE SE JE IZKAZAL ZA NAJMOČNEJŠEGA PLEZALCA V CELOTNEM TESTU."


Seveda je Rise eno najlažjih e-koles v tem sektorju in zahvaljujoč togosti okvirja, ki jo ponuja naš sistem SBS, ima Rise rad tudi spuste, nekaj, kar je povzel Enduro Mag in izjavil, da:

RISE.jpg

“NEVERJETNO DOBRO SE PELJE NA SPUSTU, KJER PREPRIČA Z INTUITIVNIM ROKAVANJEM, KI PRINAŠA NA TONE ZABAVE”.
 

Hvala Enduro Magu za vaš temeljit test in za izbiro Rise kot vaš »Najboljši nakup«.

KER SE TEHNOLOGIJA ŠE NAPREJ RAZVIJA, STE LAHKO PREPRIČANI, DA BOMO ŠE NAPREJ V OSPEDAJU, DA BOMO IZBOLJŠEVALI ZMOGLJIVOST NAŠIH EKOLES, PRISLUŠALI POTREBE NAŠIH KOLESARJEV IN LOVILI NAŠE SANJE O POPOLNEM EKOLESU.

bottom of page